• Ik stel vragen

  • Ik denk verder dan 1 tekst lang is

  • Ik begrijp de essentie van je verhaal

  • Ik schrijf overzichtelijk

  • Ik gebruik zoveel mogelijk gewonemensentaal

Over Jesster

Geen tijd en zin om over jesters (nee, niet jetsers), Ruttes Caroliene en originele bedrijfsnamen te lezen? Skip dan tot Dus?.

Zoals veel mensen roepen anno 2019, moet je doen wat bij je past en niet wat niet bij je past. Met de juiste woorden kun je je klanten succesvol door de gehele klantreis begeleiden. Ik vind het inspirerend om de juiste woorden op papier te krijgen. Zodoende startte ik Jesster. 

Waarom heb je een hofnar in je bedrijfsnaam staan?

De naam refereert naar de jester (ook wel hofnar) van lang geleden. Deze had naast hoflulletje 2 rollen:  

  1. hij adviseerde de koning over wat wel en wat vooral niet te doen, én

  2. hij maakte de ludieke vertaalslag van ingewikkelde koningszaken naar begrijpelijke (en grappige) kost voor het 'plebs'.

 

Een soort adviseur op de achtergrond (‘Caroliene.. Help?!’) dus, die concreet kon maken hoe de zaken ervoor stonden en die dit bovendien creatief tot uiting bracht.

 

Jesters bestaan helemaal niet meer!

De jester is tegenwoordig helemaal verdwenen. Dit doordat de macht van het hof verschoof naar het bedrijfsleven en doordat staatshoofden er goed in slagen zichzelf als clown neer te zetten (plus altijd maar die bezuinigingen, hè).

 

Dus?

Beschouw ik mezelf als jester? Nee. Wel adviseer en vertaal ik zoals ook jesters in zekere zin deden. Niets mooiers toch dan een intrigerend verhaal van een ondernemer waar je als lezer verliefd op wordt? Zoals Simon Sinek nog steeds succesvol predikt, kopen mensen niet je product om wat je doet, maar om de reden waarom je dit doet. Zeker nu het internet meer en meer verpersoonlijkt wil je niet achterblijven.

 

Ik mag me graag inleven in je verhaal en heb doorgaans weinig woorden nodig om van start te gaan met je blog, artikel, persbericht, folder, brochure, wat je maar nodig hebt. 

 

Even bellen?

Jessica Hoeben - Jesster

 

In 't kort

Jessica_edited.jpg